Trimite si altora cu usurinta ,de AICI !

 

lyme vindecare 10 pasi

Boala Lyme este o afecțiune infecțioasă cauzată de o bacterie numită Borrelia burgdorferi. Această bacterie este transmisă de căpușele infectate, care mușcă oamenii și animalele. Simptomele bolii Lyme includ o erupție cutanată circulară caracteristică numită eritem migrans, febră, oboseală, dureri de cap și dureri musculare. Dacă nu este tratată, boala Lyme poate duce la complicații grave, cum ar fi inflamația creierului, probleme cardiace și afectarea articulațiilor.

Citește mai mult: 10 pași pentru detoxifiere care ajută la vindecarea bolii Lyme

Detoxifierea este importantă pentru persoanele care suferă de boala Lyme deoarece poate ajuta la eliminarea toxinelor și a produselor de degradare din corp care pot agrava simptomele bolii Lyme. De obicei, persoanele cu boala Lyme sunt expuse la diverse substanțe toxice din mediul înconjurător și din alimentele pe care le consumă, iar detoxifierea poate ajuta la curățarea organismului de aceste substanțe nocive. De asemenea, detoxifierea poate ajuta la îmbunătățirea funcției sistemului imunitar și la reducerea inflamației, ceea ce poate fi benefic pentru persoanele cu boala Lyme. Prin urmare, includerea unui program de detoxifiere în terapia globală poate ajuta la îmbunătățirea stării de sănătate a persoanelor cu boala Lyme.

Iată o prezentare generală a celor 10 pași pentru detoxifiere pe care îi vom discuta in acest articol:

 1. Bea multă apă – consumul de apă este esențial pentru eliminarea toxinelor și pentru hidratarea corpului.
 2. Mâncați sănătos – evitați alimentele procesate, uleiurile vegetale și zahărul cu orice preț pentru a putea susține organismul în lupta sa cu boala Lyme.
 3. Adaugă alimente probiotice în dietă – acestea ajută la menținerea unui sistem digestiv sănătos și pot îmbunătăți sistemul imunitar.
 4. Utilizează terapia cu sauna – aceasta poate ajuta la eliminarea toxinelor din corp prin transpirație și poate proteja ficatul și alte organe importante.
 5. Fă exerciții fizice regulate – acestea ajută la eliminarea toxinelor din corp prin transpirație și îmbunătățesc circulația sângelui și funcția sistemului limfatic.
 6. Reduce stresul – Meditează sau practică tehnici de relaxare – acestea pot ajuta la reducerea stresului, care poate agrava simptomele bolii Lyme.
 7. Asigură-te că ai un somn de calitate – somnul adecvat este esențial pentru vindecarea și regenerarea corpului și ajută la menținerea unui sistem imunitar sănătos. Lipsa somnului poate agrava simptomele bolii Lyme și poate duce la probleme de sănătate mentală și fizică, cum ar fi oboseala cronică și depresia.
 8. Susține sistemul limfatic – prin masaj limfatic, consumul de alimente bogate în vitamina C și consumul de apă suficientă, poți ajuta la stimularea funcției sistemului limfatic, care este responsabil pentru eliminarea toxinelor din corp.
 9. Evită expunerea la substanțe toxice din mediu – acest lucru poate include evitarea anumitor alimente, produse de curățenie sau cosmetice care conțin substanțe toxice sau evitarea anumitor zone în aer liber unde se găsesc aceste substanțe.
 10. Încearcă terapia cu oxigen hiperbarică – aceasta implică respirarea unui amestec de oxigen sub presiune, ceea ce poate ajuta la îmbunătățirea circulației sanguine și la reducerea inflamației. Studiile au arătat că această terapie poate ajuta la ameliorarea simptomelor bolii Lyme, dar trebuie să fie administrată de un profesionist calificat și cu experiență.

Prin urmare , pașii de mai sus pot suplimenta tratamentul convențional pe care îl urmați pentru a stimula puterea internă a corpului de a se vindeca. Mai jos vom discuta mai pe larg aceste aspecte.

 

 1. Hidratarea – O hidratare adecvată este esențială în procesul de detoxifiere. Consumul unei cantități suficiente de apă ajută la eliminarea toxinelor din corp prin urinare și transpirație. De asemenea, apa ajută la menținerea unui sistem digestiv sănătos și la transportul nutrienților esențiali către celule. Deși necesarul de apă variază în funcție de diferiți factori precum sexul, greutatea, nivelul de activitate fizică și clima, majoritatea persoanelor ar trebui să consume cel puțin 2 litri de apă pe zi. În cazul persoanelor cu boala Lyme, care se confruntă cu simptome precum oboseală și durere, este posibil să fie mai dificil să consume cantități adecvate de apă, dar este important să încerce să consume cât mai multă apă posibil. De asemenea, trebuie menționat că hidratarea poate veni și din alte surse decât apa, precum sucurile naturale de fructe sau legume, supa de oase și alte băuturi fără zahăr adăugat. (vezi supa de oase – supliment pentru colagenul scazut din corp cu care bolnavii de Lyme cronici se confrunta )

 

 1. Mâncați sănătos – Acest pas implică concentrarea asupra unei diete sănătoase, bazate pe alimente integrale, care nu conțin alimente procesate, zahăr și alte ingrediente inflamatorii care pot agrava simptomele bolii Lyme. O dietă sănătoasă ar trebui să includă o cantitate suficientă de legume proaspete, fructe, grăsimi sănătoase și surse curate de proteine, cum ar fi carne de vită hrănită cu iarbă sau pește sălbatic. De asemenea, este important să se evite alergenii alimentari comuni, cum ar fi glutenul și lactatele, precum și alimentele procesate, zahărul și uleiurile vegetale inflamatorii. Mâncarea curată, bogată în nutrienți, poate ajuta la susținerea sistemului imunitar, la reducerea inflamației și la întărirea organismului în lupta împotriva infecției cu Borrelia burgdorferi.

 

 1. Probiotice Microbiomul intestinal este un ecosistem complex de bacterii și alte microorganisme care trăiesc în intestinul nostru. Este estimat că există mai multe bacterii în microbiomul nostru decât celule în corpul nostru, iar aceste bacterii joacă un rol important în digestie, funcția imunitară și chiar comunică chimic cu creierul. Într-adevăr, cercetările recente au arătat că microbiomul poate influența starea de spirit și comportamentul prin intermediul unor substanțe chimice precum serotonină, un neurotransmițător cunoscut pentru reglarea stării de spirit. De asemenea, microbiomul intestinal este responsabil pentru secreția de alte substanțe importante, cum ar fi vitaminele și acidul butiric, care pot ajuta la menținerea sănătății digestive și a sistemului imunitar. În general, menținerea unui microbiom sănătos este importantă pentru sănătatea generală, iar includerea alimentelor fermentate în dietă poate fi o modalitate excelentă de a sprijini acest proces.

 

 • Includerea alimentelor fermentate în dieta dumneavoastră poate avea beneficii și pentru microbiomul intestinal, care joacă un rol crucial în sănătatea generală și funcția imunitară. Alimente fermentate precum kefirul, kimchi, varza murată și iaurtul conțin probiotice, care sunt bacterii benefice ce ajută la popularea intestinului cu microorganisme sănătoase. Aceste bacterii sănătoase pot îmbunătăți sănătatea intestinului prin promovarea unui microbiom divers și echilibrat, ceea ce la rândul său poate ajuta la susținerea sistemului imunitar și îmbunătățirea digestiei în general.
 • În plus, alimentele fermentate pot ajuta la îmbunătățirea absorbției nutrienților și pot reduce inflamația în corp, ceea ce poate fi benefic pentru persoanele cu boala Lyme care adesea prezintă inflamație cronică.
 1. Utilizează terapia cu sauna – Terapia cu sauna este o unealtă puternică de detoxifiere care poate fi deosebit de benefică pentru persoanele cu boala Lyme. Atunci când ne expunem la căldură, precum cea dintr-o saună, corpul nostru începe să transpire și să elimine toxinele prin piele. De fapt, studiile arată că utilizarea saunei poate îmbunătăți semnificativ eliminarea metalelor grele din organism, care pot fi o problemă frecventă pentru persoanele cu boala Lyme. De asemenea, terapia cu sauna poate ajuta la stimularea sistemului imunitar și poate fi utilă în gestionarea altor simptome asociate cu boala Lyme, cum ar fi durerile de cap și starea de oboseală. Este important să menționăm că utilizarea saunei poate fi obositoare pentru organism, așa că este important să se consume suficientă apă și să se ia măsuri de precauție pentru a evita deshidratarea. De asemenea, este întotdeauna bine să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe orice program de terapie cu sauna.
 1. Fă exerciții fizice regulate – Exercițiile fizice regulate pot fi benefice pentru detoxifierea organismului și pot ajuta la reducerea simptomelor asociate cu boala Lyme. Exercițiile fizice cresc circulația sângelui și oxigenarea corpului, care poate ajuta la îndepărtarea toxinelor din organism. De asemenea, exercițiile fizice regulate pot stimula sistemul imunitar, ceea ce poate fi util în combaterea infecției Lyme. În plus, oxigenul suplimentar din timpul exercițiilor fizice poate ajuta la accelerarea vindecării și la reducerea inflamației din corp. Este important să începeți încet și să vă creșteți treptat intensitatea exercițiilor fizice, mai ales dacă sunteți obișnuit să fiți inactiv sau aveți alte probleme de sănătate. Consultați întotdeauna medicul dumneavoastră înainte de a începe un program de exerciții fizice și asigurați-vă că sunteți hidratat în timpul și după exerciții.

 

 1. Reduce stresul – Stresul poate agrava simptomele asociate cu boala Lyme și poate afecta capacitatea organismului de a se vindeca. Este important să eliminați situațiile stresante din viața dumneavoastră și să abordați o atitudine pozitivă despre procesul de vindecare. Există multe tehnici și modalități diferite de reducere a stresului, cum ar fi meditația, yoga, exercițiile de respirație și alte tehnici de relaxare. Este important să găsiți metoda care funcționează cel mai bine pentru dumneavoastră și să o faceți în mod regulat. De asemenea, este important să vă concentrați pe gândirea pozitivă și să aveți o atitudine pozitivă față de procesul de vindecare. Încercați să vă gândiți la lucrurile pozitive din viața dumneavoastră și să evitați gândurile negative sau pesimiste. Un psihoterapeut sau consilier poate fi, de asemenea, util pentru a vă ajuta să abordați stresul și să dezvoltați o atitudine pozitivă.

 

 

 1. Asigură-te că ai un somn de calitate – mulți pacienți cu boala Lyme au probleme de somn, iar un somn adecvat este crucial pentru vindecare și pentru sănătatea generală. Poți încerca să îți creezi o rutină de somn regulată și să dormi suficient timp (7-8 ore pe noapte). De asemenea, este important să reduci timpul petrecut la ecran înainte de culcare și să elimini sursele de zgomot și lumină din jurul capului. Alimentele sau ceaiurile care conțin melatonină sau alte substanțe care induc somnul pot fi de ajutor în obținerea unui somn de calitate. Studiile au arătat că expunerea la lumină albastră emisă de ecranele telefoanelor, tabletelor și computerelor poate afecta somnul prin reducerea producției de melatonină, hormonul care reglează ciclul de somn-vigilență. În plus, expunerea la undele electromagnetice ale telefoanelor mobile sau altor dispozitive electronice poate afecta și calitatea somnului. De aceea, este recomandat să se evite utilizarea telefoanelor sau altor dispozitive electronice înainte de culcare și să se păstreze acestea departe de pat în timpul somnului.
  • iată câteva exemple de ceaiuri care pot ajuta la îmbunătățirea somnului:
   • Ceaiul de mușețel – conține un antioxidant numit apigenin, care poate ajuta la reducerea anxietății și a stresului, facilitând astfel somnul.
   • Ceaiul de valeriană – valeriana este o plantă cu proprietăți sedative și poate ajuta la reducerea anxietății și la îmbunătățirea calității somnului.
   • Ceaiul de lavandă – lavanda conține compuși numiți linalool și linalil acetat, care pot ajuta la relaxarea sistemului nervos și la inducerea somnului.
   • Ceaiul de mentă – poate ajuta la relaxarea mușchilor și la îmbunătățirea somnului.
 2. Susține sistemul limfatic – Sustine sistemul limfatic – sistemul limfatic are un rol important în eliminarea toxinelor din corp și în susținerea sistemului imunitar. Pentru a-l menține sănătos, poți încerca următoarele:
  • Exerciții de respirație: Respirația profundă poate ajuta la circulația limfei în corp și la eliminarea toxinelor. Încearcă să faci exerciții de respirație regulate sau să practici yoga, care se concentrează pe respirație.
  • Masaj limfatic: Masajul limfatic poate ajuta la stimularea circulației limfei și la eliminarea toxinelor. Poți face masaj la nivelul gâtului, axilei sau la nivelul membrelor inferioare pentru a ajuta la drenajul limfatic.
  • Consumă alimente bogate în nutrienți: Consumul de alimente bogate în vitamine și minerale poate ajuta la menținerea sănătății sistemului limfatic. În special, alimentele bogate în vitamina C, vitamina E și seleniu pot fi benefice. Încercați să adăugați în dietă fructe și legume proaspete, nuci și semințe, precum și proteine slabe, cum ar fi carnea de pui sau peștele.

 

 • Menținerea unui sistem limfatic sănătos poate ajuta la eliminarea toxinelor din corp și la menținerea sănătății generale a corpului.
 1. Evită expunerea la substanțe toxice din mediu – acest lucru poate include evitarea anumitor alimente, produse de curățenie sau cosmetice care conțin substanțe toxice sau evitarea anumitor zone în aer liber unde se găsesc aceste substanțe.”
 • Pentru a detalia acest punct, este important să fie conștienți de substanțele toxice care pot fi prezente în mediul înconjurător și cum pot fi evitate. Unele exemple de substanțe toxice din mediu includ poluanți aerieni, pesticide, substanțe chimice din produse de curățenie, fum de țigară și metale grele.
 • Pentru a evita aceste substanțe, puteți încerca să utilizați produse de curățenie și cosmetice naturale, să evitați fumatul și să evitați zonele poluate din aer liber, cum ar fi cele în apropierea autostrăzilor sau fabricilor industriale. De asemenea, este important să verificați sursa apei potabile și să evitați consumul de apă contaminată cu substanțe chimice sau metale grele.
 • Este important să ne amintim că alimentele procesate pot conține substanțe chimice și aditivi care pot fi dăunătoare pentru sănătate. În plus, multe alimente pot fi contaminate cu pesticide sau alte substanțe chimice utilizate în tratamentul împotriva daunatorilor. Este important să încercăm să alegem alimente organice și să spălăm fructele și legumele înainte de a le consuma pentru a reduce expunerea la aceste substanțe chimice.
 1. Încearcă terapia cu oxigen hiperbarică – Terapia hiperbară constă în plasarea pacientului într-o cameră presurizată, în care este respirat oxigen pur la presiune ridicată. Această terapie ajută la creșterea nivelului de oxigen din sânge și poate îmbunătăți circulația sanguină, ceea ce poate ajuta la eliminarea toxinelor și la creșterea nivelului de oxigen în țesuturi.
 • În ceea ce privește boala Lyme, terapia hiperbară poate ajuta la creșterea nivelului de oxigen în zonele afectate de infecție și poate ajuta la combaterea bacteriilor care trăiesc într-un mediu cu nivel scăzut de oxigen. De asemenea, poate ajuta la reducerea inflamației și la îmbunătățirea funcției sistemului imunitar.
 • Este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre potențialele beneficii și riscuri ale terapiei hiperbare înainte de a decide dacă este potrivită pentru dumneavoastră.

 

Este important să reținem că boala Lyme poate fi tratată și controlată cu ajutorul unui stil de viață sănătos, îngrijire medicală adecvată și terapii alternative. Chiar și în cazurile mai severe, pacienții pot găsi alinare și îmbunătățire a calității vieții prin abordarea holistică a tratamentului și îngrijirii. De asemenea, prin adoptarea unui stil de viață sănătos, toți cei care doresc să prevină bolile și să își mențină starea de bine pot avea speranța și optimismul că pot trăi o viață lungă și sănătoasă. În cele din urmă, este important să găsim resursele și suportul necesar pentru a ne ajuta pe noi înșine și pe cei dragi să lupte împotriva bolilor și să trăim o viață fericită și împlinită.

„Cu credință și perseverență, orice boală poate fi învinsă. Să avem încredere în puterea lui Dumnezeu și să ne îndreptăm mereu către El în rugăciune.”
Un comentariu la „10 pași pentru detoxifiere care ajută la vindecarea bolii Lyme”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *