Trimite si altora cu usurinta ,de AICI !

Majoritatea părinților ai copiilor diagnosticați cu boala Lyme au raportat că aceștia s-au recuperat în decurs de șase luni după finalizarea tratamentului cu antibiotice, conform unui nou studiu comun realizat de Institutul de Cercetare Pediatrică Națională și Institutul Național pentru Alergii și Boli Infecțioase (NIAID), parte a Institutelor Naționale de Sănătate din SUA, publicat în jurnalul Pediatric Research. Descoperirile, bazate pe datele de tratament pentru boala Lyme la 102 copii din Statele Unite, au arătat, de asemenea, că un procent notabil de copii a avut nevoie de mai mult de șase luni pentru a se recupera și a experimentat un impact semnificativ asupra funcționării lor zilnice.

Citește mai mult: Studiu – majoritatea copiilor se recuperează de boala Lyme în decurs de șase luni după tratament

Boala Lyme este cea mai comună boală transmisă prin vector din Statele Unite, majoritatea cazurilor fiind cauzate de bacteriile Borrelia burgdorferi transmise prin mușcăturile căpușelor infectate cu picioare negre sau cu cerbi. Copiii cu vârste între 5 și 9 ani reprezintă o proporție mare din cele aproximativ 476.000 de cazuri de boala Lyme diagnosticate și tratate anual în Statele Unite. Simptomele comune ale bolii Lyme includ: febră; dureri de cap; oboseală; și o erupție distinctă a pielii numită eritem migrans. Fără tratament, infecția se poate răspândi la articulații, inimă și sistemul nervos. Tratamentul cu antibiotice care duce la recuperare completă este de succes în majoritatea cazurilor de Lyme. În cazul unora, totuși, simptomele de durere, oboseală sau dificultăți de gândire persistă sau revin după tratamentul cu antibiotice. Simptomele care reduc semnificativ nivelurile de activitate și impactul asupra calității vieții pentru mai mult de șase luni după tratament sunt clasificate ca sindromul de boală Lyme post-tratament (PTLD).

Această cercetare a studiat rezultatele pe termen lung ale copiilor cu boala Lyme prin evaluarea transversală utilizând sondaje validate. Studiul a colectat răspunsuri la sondaje din partea părinților a 102 de copii cu vârste între 5 și 18 ani care au fost diagnosticați cu boala Lyme între 6 luni și 10 ani înainte de înscriere. Adolescenții cu vârste între 10 și 18 ani au fost de asemenea invitați să completeze chestionare specifice adolescenților. Conform acestor răspunsuri la sondaj din partea părinților, 75% dintre copii s-au recuperat complet în decurs de 6 luni de la finalizarea tratamentului: 31% dintre toți copiii s-au recuperat într-o lună; 30% s-au recuperat într-o perioadă de la o lună până la trei luni; și 14% s-au recuperat într-o perioadă de la patru la șase luni. Aproximativ 22% dintre copiii din studiu au avut cel puțin un simptom care a persistat șase sau mai multe luni după finalizarea tratamentului; dintre aceștia, 9% au avut simptome clasificate ca sindromul PTLD. 6% dintre copii nu s-au recuperat complet în momentul sondajului, iar 1% au avut simptome semnificative suficiente pentru a afecta funcționarea zilnică, au notat autorii.

Potrivit autorilor, această cercetare susține datele anterioare care arată o prognostică excelentă în general pentru copiii cu boala Lyme, ceea ce ar trebui să ajute la diminuarea stresului parental înțeles în asociere cu simptome nespecifice persistente la copiii infectați. Aceștia notează că descoperirile acestui studiu pot ajuta medicii să gestioneze așteptările familiilor cu privire la diferitele perioade de recuperare post-tratament ale pacienților pediatri cu boala Lyme. Cercetătorii sugerează că aceste noi date ar putea ajuta la reducerea potențialului pentru familii care caută terapii alternative periculoase pentru copiii care experimentează perioade lungi de recuperare. Sindromul PTLD rămâne insuficient înțeles la copii și adulți, iar mai multă cercetare este necesară pentru a înțelege mai bine aceste simptome prelungite și pentru a identifica țintele de tratament, conform autorilor.

Acest studiu a fost susținut printr-un parteneriat între NIAID și Children’s National Research Institute (CNRI). Cercetătorii de la Centrul de Cercetare Translațională de la CNRI și de la Laboratorul de Imunologie Clinică și Microbiologie al NIAID au realizat studiul.

Sursa
-> NIH/National Institute of Allergy and Infectious Diseases. „Study shows most children recover from Lyme disease within six months of treatment.” ScienceDaily. ScienceDaily, 21 April 2023. www.sciencedaily.com/releases/2023/04/230421112640.htm.

Articol similar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *