Dr Marty Ross- Tratament Babesia
Trimite si altora cu usurinta ,de AICI !

Tratamentul Babesia în boala Lyme

Din experiența mea, recuperarea după Babesia, una dintre co-infecțiile bolii Lyme, necesită:

  • combinație de antibiotice și antimalarice pe bază de plante sau pe bază de prescripție medicală,
  • pași pentru stimularea sistemului imunitar și
  • suplimente pentru scăderea inflamației cauzate de substanțele chimice numite citokine.

Cercetări limitate arată că antimalaricele cu prescripție funcționează pentru Babesia. Cercetările susțin combinația de atovaquonă și azitromicină. Există, de asemenea, sprijin pentru cercetare pentru combinația de clindamicină și chinină. Aceste studii susțin un tratament de șapte până la zece zile. Acesta este unul dintre motivele pentru care mulți asigurători refuză să plătească tratamentele Babesia mai mult de zece zile.

Cu toate acestea, nu există studii despre tratamentul cu Babesia în Lyme. În Lyme, experiența celor mai experimentați medici medici alfabetizați din Lyme este că Babesia poate rezolva patru până la cinci luni de antimicrobiene continue.

În practica clinică, multe combinații diferite de medicamente pe bază de plante și medicamente prescrise acționează pentru a vindeca Babesia. Vă explic mai jos aceste diverse combinații. Cu aceste tratamente – inclusiv pași pentru a stimula sistemul imunitar și pentru a reduce inflamația – este posibil să vindecăm Babesia 95% din timp, din experiența mea. Aceasta înseamnă că cinci la sută dintre oameni pot recidiva sau pot necesita tratamente care implică o serie de abordări diferite de mai jos.

Babesia este un parazit al sângelui ca parazitul care provoacă malarie. Prin urmare, tratarea Babesia necesită utilizarea combinațiilor de antimicrobiene care sunt utilizate și pentru tratarea malariei. În general, tratamentele necesită patru până la cinci luni. Această perioadă de timp este necesară datorită imunosupresiei cauzate de Lyme. Vindecarea Babesia necesită tratarea cu cel puțin o lună mai lungă decât durata medie de viață a unei celule roșii din sânge după ce este făcută de măduva osoasă în centrul oaselor. O celulă roșie din sânge trăiește aproximativ trei luni.

După cum am menționat mai sus, nu există nicio știință utilă care să ghideze deciziile de tratament pentru Babesia la cineva care are Lyme. Ceea ce urmează se bazează pe experiența mea în tratarea Babesiei în boala Lyme.

În general, dacă un tratament funcționează, simptomele Babesia ar trebui să înceapă să se amelioreze în una sau două luni. Dacă nu încep să se îmbunătățească, atunci treceți la un regim diferit. Citiți mai multe despre simptomele Babesia în Cum să diagnosticați Babesia.

Tratamente Babesia de nivel 1 în boala Lyme

Următoarele abordări funcționează aproximativ 85% din timp pe baza experienței mele. Dozarea este pentru adulți. Toate abordările de nivelul unu sunt medicamente eliberate pe bază de rețetă.

Combinații Atovaquone / Proguanil

Atovaquone / proguanil (Malarone) 250 mg / 100 mg. Porniți atovaquone / proguanil la 2 pastile de 2 ori pe zi timp de 3 zile, și apoi reduceți la 1 pastilă de 2 ori pe zi. Combinați-l cu unul dintre următoarele:

Azitromicină (Zithromax) 500 mg o dată pe zi,

Claritromicină (Biaxin) 500 mg 1 pastilă de 2 ori pe zi,

Doxiciclina 100 mg 2 pastile de 2 ori pe zi sau

Minociclina 100 mg 1 pastilă de 2 ori pe zi.

În plus, dacă aceste combinații nu funcționează, adăugați:

Sulfametoxazol / trimetoprim 800 mg / 160 mg (Bactrim DS sau Septra DS) 1 pastilă de 2 ori pe zi pentru a crea un regim cu patru medicamente. (Atovaquone / proguanil (Malarone) are două medicamente într-o pastilă).

Nivelul doi Tratamente Babesia în boala Lyme

Următoarele regimuri funcționează între 75 și 80% din timp pe baza experienței mele. Dozarea este pentru adulți.

Artemisinin

(Notă: Înțeleg că medicul medicamentos Buhner nu mai recomandă acest medicament. Cu toate acestea, încă îl consider foarte util folosind dozarea pe care o recomand mai jos. Sunt de acord cu Buhner că nu funcționează dacă este utilizat continuu.)
Artemisinin 100 mg este un medicament pe bază de plante. Începeți cu 2 sau 3 pastile de 2 ori pe zi timp de 3 zile pe medicament, apoi luați 11 zile libere. Continuați acest ciclu de 14 zile. Scopul este de a ajunge la 5 pastile de 3 ori pe zi în cele 3 zile în care se ia medicamentul. Folosesc artemisinin în acest fel pentru a depăși rezistența. Rețineți, doza pentru cele 3 zile este destul de puternică. Adesea, aceasta determină o agravare a simptomelor Babesia care începe în a doua zi și uneori durează până la șase zile mai târziu. Dacă o persoană este foarte sensibilă la medicamente, încep de la 1 sau 2 pastile de 3 ori pe zi.

Rezistența la artemisinină poate apărea din două motive. În primul rând, ficatul învață să curățe mai repede artemisinina după ce o persoană este pe ea timp de câteva zile. Celălalt mecanism ar putea fi similar cu ceea ce se întâmplă în malarie. În malarie, rezistența parțială se dezvoltă în germeni după câteva zile. În malarie, se arată că artemisinina funcționează cel mai bine prin apăsarea și oprirea medicamentului, așa cum recomand mai sus.

Este posibil să se combine artemisinin cu atovaquone, atovaquone / proguanil sau mefloquine dacă artemisinin nu funcționează suficient de bine.

Combinații de Mefloquine

Mefloquine (Lariam) 250 mg este un medicament eliberat pe bază de rețetă. Începeți cu 1 pastilă zilnic timp de 5 zile, apoi luați câte 1 pastilă la fiecare 5 zile. Poate provoca greață în primele cinci zile. Mefloquina se dizolvă și se păstrează în grăsimi. Este nevoie de 5 zile sau mai mult pentru a satura sau a umple grăsimea. Odată ce grăsimea este saturată, luarea unei pastile la fiecare 5 zile menține grăsimea saturată.

Combinați-l cu unul dintre următoarele:

Azitromicină (Zithromax) 500 mg o dată pe zi,

Claritromicină (Biaxin) 500 mg 1 pastilă de 2 ori pe zi,

Doxiciclina 100 mg 2 pastile de 2 ori pe zi sau

Minociclina 100 mg 1 pastilă de 2 ori pe zi.

În plus, dacă aceste combinații nu funcționează, adăugați

Sulfametoxazol / trimetoprim 800 mg / 160 mg (Bactrim DS sau Septra DS) 1 pastilă de 2 ori pe zi pentru a crea un regim cu 4 medicamente. (Atovaquone / proguanil (Malarone) are două medicamente într-o pastilă).

Acest medicament este cea mai accesibilă opțiune. În SUA, mefloquina este de aproximativ 70 USD pe lună. Cu toate acestea, poate avea efecte secundare semnificative asupra sănătății mintale, cum ar fi depresia și halucinațiile sau chiar psihozele. O folosesc numai dacă nu există alte opțiuni accesibile pentru pacienții mei.

Cryptolepis

Cryptolepis este un medicament pe bază de plante folosit inițial în Ghana pentru tratarea malariei. Sprijină eliminarea Babesia aproximativ 75% din timp. Luați-l ca 5 ml de 3 ori pe zi. Pe lângă utilizarea criptolepisului pentru tratarea Babesia activă, utilizați-l ca medicament preventiv la o persoană care are o recidivă Babesia. Consultați secțiunea de recădere de mai jos.

Cryptolepis / Sida Acuta / Alchornea (Tinctură CSA)

Cryptolepis / Sida Acuta / Alchornea combină trei plante antimalarice care susțin îndepărtarea Babesia. Luați 5 ml de 3 ori pe zi. Utilizați acest lucru dacă Cryptolepis singur nu funcționează suficient de bine.
Artemeter / lumefantrina

Artemether / lumefantrina 20 mg / 120 mg (Coartem) este un medicament eliberat pe bază de rețetă. Luați 4 pastile de 2 ori pe zi timp de 3 zile. În prima zi, luați a doua doză la 8 ore după prima doză. În a doua și a treia zi, luați fiecare doză la 12 ore distanță. Prima doză a zilei în toate cele trei zile trebuie să fie în același timp. Coartem poate fi repetat la fiecare două, trei sau patru săptămâni. Vă sugerez să începeți la fiecare 2 săptămâni și să măriți timpul dintre fiecare ciclu, atâta timp cât simptomele nu revin în zilele fără tratament.

Nivelul trei Tratamentul Babesia în boala Lyme

Numesc asta abordarea „dacă toate celelalte eșuează”. În general, este eficient aproximativ 75 până la 85% din timp. Clindamicina / Plaquenil / Chinina funcționează, dar au multe efecte secundare care le fac greu de luat.

Clindamicina și hidroxiclorochina

Clindamicina 300 mg (Cleocin) și fie hidroxiclorochina 200 mg (Plaquenil), fie Quinine Sulfate 324 mg sunt o combinație de epocă care poate trata Babesia. Cu toate acestea, este foarte greu de tolerat pentru majoritatea oamenilor din cauza efectelor secundare. Hidroxiclorochina este un medicament asemănător chininei, care este mai ușor de tolerat decât sulfatul de chinină, deși sulfatul de chinină poate fi mai eficient.

Efectele secundare ale clindamicinei care o fac greu de tolerat includ: greață, diaree, dureri abdominale și reacții de tip alergic. Sulfatul de chinină poate provoca sunete în urechi, dar poate provoca, de asemenea, auzul înăbușit și alte afecțiuni neurologice severe. În general, ca medicament de tip chininic, Plaquenil nu pare să provoace aceste probleme.

Opțiunea 1. Clindamicină 300 mg 2 pastile de 3 ori pe zi și sulfatul de chinină 324 mg 2 pastile de 2 ori pe zi. Dacă apar auzul înăbușit sau alte simptome neurologice, altele decât sunetele în urechi, reduceți sulfatul de chinină la 1 pastilă de 2 ori pe zi.

Opțiunea 2. Clindamicină 300 mg 2 pastile de 3 ori pe zi și Plaquenil 200 mg 1 pastilă de 2 ori pe zi.

Nitazoxanidă (Alinia)

Folosesc nitazoxanida (Alinia) în acest grup. Cu toate acestea, orele suplimentare în practica mea din Seattle am găsit că funcționează rar. Prin urmare, nu o mai consider o opțiune de tratament.
Prevenirea recăderii

Din experiența mea, este posibil să se vindece Babesia în boala Lyme 95 la sută din timp. Cu toate acestea, un număr de persoane recidivează sau este posibil să nu poată opri vreodată medicamentele. Dacă o persoană se recuperează din Babesia, dar recidivează după ce germenul este sub control cu unul dintre regimurile de mai sus, atunci încercați un regim preventiv.

Opțiunea 1. Atovaquone / proguanil 250 mg / 100 mg (Malarone) 1 pastilă pe zi.

Opțiunea 2. Cryptolepis 5 ml de 3 ori pe zi timp de 2 sau 3 săptămâni din fiecare 4 săptămâni. Găsiți frecvența care funcționează cel mai bine.

Opțiunea 3. Artemisinin 100 mg 2 sau 3 pastile de 3 ori pe zi timp de 3 zile la rând din fiecare 14 zile. Repetați acest ciclu continuu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *