Trimite si altora cu usurinta ,de AICI !

Un parazit protozoar care infectează celulele roșii din sânge.

Una dintre cele mai frecvente co-infectii care pot insoti boala cronica Lyme este un parazit protozoar cunoscut sub numele de babesia. Babesia este un protozoar, care înseamnă „animal mic” și este biologic diferit de o bacterie, cum ar fi Borrelia burgdorferi (bacteria Lyme). De fapt, babesia este mai strâns legată de oameni, deoarece amândoi suntem organisme eucariote – amândoi avem celule care conțin un nucleu – mai degrabă decât bacteriile Lyme, care este un organism procariot – un organism unicelular fără nucleu.
Babesia poate fi transmisă printr-o mușcătură de căpușă și poate fi chiar aceeași mușcătură de căpușă care transmite Lyme. Atunci când babesia intră în organism, poate provoca o serie întreagă de simptome care pot varia de la ușoare sau severe, până la deloc simptome, în funcție de funcția imunitară și a splinei. Babesia infectează în mod specific celulele roșii din sânge, unde se hrănește și se reproduce, și apoi distruge celulele roșii din sânge, ceea ce poate duce la niveluri scăzute de oxigen (adică, oboseală extremă).

Severitatea unei infecții cu babesia depinde de funcția imună, precum și de funcția splinei, deoarece o parte a sarcinii splinei este de a filtra sângele și de a elimina celulele roșii deteriorate. Persoanele care au o excelentă funcție imunitară și ale splinei pot prezenta niciun simptom. Persoanele care au o funcție imunitară scăzută, dar o splină care funcționează corect pot prezenta simptome ușoare până la moderate. Persoanele care au o funcție imunitară normală sau scăzută, cu o funcție slabă a splinei – sau le lipsește o splină -pot prezenta simptome severe, debilitante și care pun viața în pericol.

Cele mai frecvente simptome Babesia

Chiar dacă babesia poate provoca o gamă largă de simptome, multe dintre ele suprapunându-se cu alte infecții, cum ar fi lyme și bartonella, există simptome care pot fi foarte sugestive pentru o infecție cu babesia. Este important să identificați aceste simptome, deoarece orice medic bun cu cunoștințe de lime le va lua în considerare, chiar dacă testele de laborator pentru babesie vor reveni negative.

Foame de aer (respirație dificilă)

Chiar și după o încercare deliberată de a respira cât mai adânc posibil, foamea de aer poate lăsa o persoană, care se confruntă cu babesia, complet nemulțumită de aportul de oxigen. Mulți descriu simptomul ca „un elefant care stă pe pieptul meu” sau pur și simplu nu obțin acel sentiment satisfăcător după ce respiră. Dar organismul are nevoie de oxigen și va depune toate eforturile pentru a-l obține – căscăturile se pot prezenta excesiv. S-ar putea să fie nevoie doar să stați o secundă pentru a obține acea respirație satisfăcătoare și/sau să vă abțineți de la activități care necesită aport excesiv de oxigen între timp.

Variația/Intoleranța temperaturii

Cu Babesia, nu este neobișnuit să experimentați fluctuații ale temperaturii corpului, care lasă pe cineva să se simtă foarte rece sau foarte cald și, în funcție de temperatura imediată a mediului, să fie complet intolerant la aceasta. Deși este important să vă verificați tiroida ca o posibilă cauză a acestui simptom, un panou tiroidian normal cu prezența variațiilor de temperatură și intoleranță poate sugera o infecție cu babesia.

Transpirații de noapte/zi Pentru mulți medici cunoașteți în Lyme, care se confruntă cu „transpirații” în timpul zilei și excesiv pe timp de noapte, este simptomul unei infecții cu babesia. Transpirația excesivă apare de obicei noaptea, în timp ce o persoană doarme, dar se poate întâmpla în timpul zilei. Mulți descriu trezirea în miezul nopții și aruncarea huselor, deoarece întregul lor corp este complet udat de sudoare – chiar și în aer condiționat.

Dureri în regiunea ficatului

Regiunea de sub sânul drept este locul în care se află ficatul, iar direct în stânga, splina. Durerea și/sau disconfortul în aceste regiuni pot sugera o inflamație a ficatului și/sau a splinei, deoarece aceste două organe sunt importante pentru a face față unei infecții cu babesia. O examinare fizică și teste de laborator pot determina dacă aceste două organe funcționează corect.

Suplimentele precum glutationul pot fi extrem de utile în reducerea inflamației ficatului și salvie roșie (Salvia miltiorrhiza) pentru inflamația splinei. Dozarea pentru glutation lipozomal poate fi găsită pe treatlyme.net, iar dozarea pentru salvie roșie poate fi găsită în cartea lui Stephen Buner „Tratamente naturale pentru coinfecțiile cu Lyme: Anaplasma, Babesia și Ehrlichia”.

Oboseală extremă

Probabil că toți cei care suferă de boala Lyme cronică au experimentat oboseală la un moment dat – uneori prea des – dar o anumită oboseală, în special oboseala extremă, poate fi cauzată de babesie. Când babesia infectează un globule roșu, acesta se hrănește, se reproduce și apoi îl distruge. Celulele roșii din sânge sunt importante pentru transportul oxigenului în diferite părți ale corpului, iar dacă nivelul celulelor roșii din sânge este scăzut, deoarece babesia le distruge, nivelul de oxigen se va epuiza și oboseala poate deveni prezentă.

Dureri de cap, migrene și alte simptome ale capului și gâtului

Dr. Wayne Anderson, N.D. spune că atunci când o persoană se confruntă cu simptome de cap și gât, babesia ar trebui să fie luată în considerare cu seriozitate. Deși majoritatea tuturor știe cum se simte o durere de cap generală și, din păcate, o migrenă, alte simptome bizare ale capului, cum ar fi senzații de disconfort, senzații ciudate și chiar implicarea ochilor, pot indica o infecție cu babesia.
Dureri musculare și articulare

Da, unul dintre simptomele clasice care indică boala Lyme poate fi cauzat și de o infecție cu babesia. Acest simptom nu ajută cu adevărat la identificarea babesiei, dar dacă ați tratat Lyme, dar totuși aveți dureri musculare și articulare cu alte simptome de pe această pagină, luați în considerare prezența babesiei. Lyme, precum și babesia, provoacă inflamație excesivă în organism, durerea fiind un posibil rezultat. Reducerea inflamației (adică, citokinele) crescută în mod specific de prezența babesiei, poate ajuta la reducerea durerii, precum și a altor simptome inflamatorii cauzate de protozoare.

Depresie și/sau anxietate

Este greu de imaginat că vreo ființă umană suportă situația unei boli cronice, cum ar fi Lyme, fără a experimenta simptome mentale, fie că este vorba de înțelegerea cuiva a circumstanțelor, de o schimbare fizică în creier sau de ambele. Depresia și anxietatea, în special anxietatea, sunt simptome distinctive ale babesiei și sunt la fel de reale și debilitante ca simptomele fizice. Chiar dacă vă puteți raționaliza singur că nu sunteți în pericol imediat sau nu aveți nimic de care să fiți cu adevărat deprimat, prezența puternică a acestor simptome poate fi suficientă pentru a vă convinge că există ceva de care să fiți deprimat sau anxios, atunci când există absolut chiar nu este.

Alte simptome Babesia

În timp ce simptomele menționate mai sus pot ajuta la identificarea posibilelor cauze ale simptomelor și la realizarea unui diagnostic, babesia poate provoca alte simptome, cum ar fi, dar nu se limitează la, greață, ceață cerebrală (disfuncție cognitivă), insomnie severă, febră, vânătăi și frisoane tremuratoare.

În cazuri mai extreme, babesia poate provoca afecțiuni grave și care pun viața în pericol, cum ar fi, dar nu se limitează la, anemie, pierderea vederii, hipotensiune arterială, număr scăzut de globule albe (neutrofile și leucocite), leziuni hepatice și splinei, rupturi. celule sanguine, coagulare intravasculară diseminată (cheaguri de sânge) și edem pulmonar necardiogen.

Tratarea babesiei va ajuta cu siguranță la reducerea și eliminarea simptomelor pe care le provoacă, dar pentru a ajuta la tratarea simptomelor de babesie în timpul tratamentului și pentru a preveni apariția unor daune ulterioare, Stephen Buhner subliniază o secțiune întreagă în cartea sa, „Tratamente naturale pentru coinfecțiile Lyme: Anaplasma, Babesia, și Ehrlichia” cu ierburi și suplimente care pot fi utile pentru protejarea zonelor corpului. Babesia poate viza și deranja, precum și pentru a reduce și elimina simptomele pe care le provoacă. De asemenea, puteți găsi informații utile pentru babesia pe site-ul lui Stephen buhnerhealinglyme.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *